Jadłospis

 

PAŹDZIERNIK

 

Poniedziałek 02.10.23

1.Grochówka.

2.Ryż z musem bananowo-truskawkowym.

 

Wtorek 03.10.23

1.Krem z pora,grzanki.

2.Bryzol wieprzowy.

3.Ziemniaki.

4.Surówka z selera.

 

Środa 04.10.23

1.Fasolka po bretońsku, bułka.

2.Owoc.

 

Czwartek 05.10.23

1.Zupa pomidorowa z ryżem.

2.Pieczeń z indyka, kasza.

3.Surówka z kapusty pekińskiej.

 

Piątek 06.10.23

1.Zupa szpinakowa.

2.Filet rybny.

3.Ziemniaki.

4.Kapusta kiszona z pieczarkami.

 

Poniedziałek 09.10.23

1.Krem brokułowy, grzanki.

2.Spaghetti.

3.Owoc.

 

Wtorek 10.10.23

1.Barszcz czerwony z makaronem.

2.Saszetki z kurczaka z serem.

3.Ziemniaki.

4.Surówka z pora.

 

Środa 11.10.23

1.Zupa z fasolki szparagowej.

2.Warzywa z kurczakiem, ryż.

3.Owoc.

 

Czwartek 12.10.23

1.Rosół.

2.Pieczeń ze schabu.

3.Kluski śląskie.

4.kapusta czerwona.

 

Piątek 13.10.23

1.Zupa grysikowa.

2.Stek łososia.

3.Ziemniaki z kapustą.

 

Poniedziałek 16.10.23

1.Kapuśniak.

2.Makaron z serem.

 

Wtorek 17.10.23

1.Krem z białych warzyw, grzanki.

2.Filet z kurczaka.

3.Ziemniaki.

4.Surówka z kapusty białej.

 

Środa 18.10.23

1.Zupa pieczarkowa.

2.Jajko sadzone.

3.Ziemniaki.

4.Surówka z marchewki z brzoskwinią.

 

Czwartek 19.10.23

1.Zupa pomidorowa z makaronem.

2.Pieczeń wieprzowa, kasza.

3.Ogórek kiszony.

 

Piątek 20.10.23

1.Zupa zacierkowa.

2.Ryba na parze w sosie koperkowo-śmietankowym.

3.Ziemniaki.

4.Fasolka szparagowa, żółta.

 

Poniedziałek 23.10.23

1.Zupa jarzynowa.

2.Racuchy z musem jabłkowym.

 

Wtorek 24.10.23

1.Krem marchewkowy, grzanki.

2.Kotlet mielony.

3.Ziemniaki.

4.Buraki.

 

Środa 25.10.23

1.Zupa kalafiorowa.

2.Podudzie kurczaka.

3.Ziemniaki.

4.Marchewka z groszkiem.

 

Czwartek 26.10.23

1.Zupa koperkowa.

2.Gulasz mięsno-warzywny,makaron

 

Piątek 27.10.23

1.Zupa ryżowa.

2.Filet rybny w cieście.

3.Ziemniaki.

4.Surówka z kapusty białej.

 

Poniedziałek 30.10.23

1.Krupnik.

2.Kluski leniwe z masłem.

 

Wtorek 31.10.23

1.Krem dyniowy, grzanki.

2.Filet kurczaka w płatkach kukurydzianych.

3.Ziemniaki.

4.Surówka colesław.